Kookexperiment van de dag: een combinatie van pompoen en olijven in een heerlijke herfstsoep. De olijven zijn best overheersend, dus maak het alleen als je van olijven houdt!
Kook 1 kilo pompoenstukjes zacht in… nouja… ik weet niet meer hoeveel water ik heb gebruikt, ongeveer 800 ml denk ik. Je kunt later altijd nog water toevoegen als de soep te dik is.
Pureer de soep en voeg dan 80ml kant en klare tomatensaus (restje van de vorige dag, je kunt natuurlijk ook een beetje tomatenpuree nemen met wat pesto of iets dergelijks), 80g zwarte olijven in stukjes, 1 fijngesnipperde ui. Breng nog even aan de kook en breng op smaak met chilipeper, Provençaalse kruiden (niet teveel want dan smaakt het naar zeepsop) en bouillonblokjes. Wat maïs is er vast ook lekker in, of geraspte kaas, of…
Eet smakelijk!
Mmm pompoensoep! Klinkt goed. Met tomatensaus heb ik nog niet eerder geprobeerd.
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat je een nieuwe blog bent begonnen!